Известие

Collapse
No announcement yet.

Пали на 3 цилиндъра ... проблеми само :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пали на 3 цилиндъра ... проблеми само :(

Значи така..колата си върви и си гори нормално,на газ и на бензин работи абсолютно нормално но от 2 дни ми направи впечатление че пали и работи около 10 сек на три цилиндъра.Колкото и да форсирам като поработи 5-10 сек тогава се оправя,независимо дали работи на празен ход или я форсирам.И пали на 3 цилиндъра само като престои 5-10 минути.Ако я угася и запаля веднага няма проблеми.. направо съм шах
    146 1.6 Boxer

Щом има газ е твърде вероятно дюзите да са позапушени и затова да прави този проблем.
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от simo_sh Покажи съобщение
      Значи така..колата си върви и си гори нормално,на газ и на бензин работи абсолютно нормално но от 2 дни ми направи впечатление че пали и работи около 10 сек на три цилиндъра.Колкото и да форсирам като поработи 5-10 сек тогава се оправя,независимо дали работи на празен ход или я форсирам.И пали на 3 цилиндъра само като престои 5-10 минути.Ако я угася и запаля веднага няма проблеми.. направо съм шах
      Потърси някой който може да я погледне .
      А иначе наистина работи на 3 цилиндъра,мисля че и след това.
      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

да не си с някакви ментеливи свещи. сменяй ги.
        точка

Comment

От газта е приятел! Не знам от кога я имаш уредбата, но и мойта кола е така с газовата-дюзите се запушват
          Alfa 145 1.9 JTD `00 ЕН3345ВС
          Alfa 145 1.9 JTD `99 ЕН6640ВН TOTALED
          Alfa 146 1.6 Boxer `96 ЕН7645АМ Still rollin`

Comment

ама това го прави и на газ... там е проблема.... ;(;( и утре съм при Гинчо да я погледне щото съм 100% сигурен че не е от газта... проблема е там че беше изхвърлила част от водата... личи си къде има ръждиви остатъци от хвърляното...направо незнам....
            146 1.6 Boxer

Comment

и моята го прави тоя проблем а няма газ. като я запаля на студен старт (напр. сутрин) или когато я паля за първи път за деня например и тя се тресе, гасне пуши пърди и какво ли не. като поработи 20-30 секунди се оправя от самосебе си. междувременно пуши и смърди на бензин от ауспуха. мислих че е заради гадния бензин и започнах да сипвам ОМВ карера 95 и се беше оправила. сега пак е така.
              In God we trust, all others pay cash.
              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
              Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Първа стъпка е смяна на свещите, на боксера поне са евтини.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
                  и моята го прави тоя проблем а няма газ. като я запаля на студен старт (напр. сутрин) или когато я паля за първи път за деня например и тя се тресе, гасне пуши пърди и какво ли не. като поработи 20-30 секунди се оправя от самосебе си. междувременно пуши и смърди на бензин от ауспуха. мислих че е заради гадния бензин и започнах да сипвам ОМВ карера 95 и се беше оправила. сега пак е така.
                  На тези бангии в смесообразуването най голяма роля има ламбда сондата, та вариант е докато е студена тази сонда да не работи адекватно.
                  AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

Ако не е от свещ,признаците са типични за запекъл повдигач.Повдигача е запекъл и когато е студен мотора,понеже главата е алуминиева,а клапана стоманен или чугунен,главата е по свита от клапана и той е отворен.Като загрее,главата се разширява и клапана започва да уплътнява.Идеята на пръв поглед е шантава,но логична , а и съм го ял тоя....
                    Успех!

П.П До като е студена колата.сондата не работи!!!

Ако можеш,замери компресията на студен и топъл мотор.Ако на студен,някой от цилиндрите има драстично по-малко налягане,отколкото на топъл е повдигач!
                    Last edited by mordohy; d.m.y г., 20:19.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:37.
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        Ако не е от свещ,признаците са типични за запекъл повдигач.Повдигача е запекъл и когато е студен мотора,понеже главата е алуминиева,а клапана стоманен или чугунен,главата е по свита от клапана и той е отворен.Като загрее,главата се разширява и клапана започва да уплътнява.Идеята на пръв поглед е шантава,но логична , а и съм го ял тоя....
                        Успех!

П.П До като е студена колата.сондата не работи!!!

Ако можеш,замери компресията на студен и топъл мотор.Ако на студен,някой от цилиндрите има драстично по-малко налягане,отколкото на топъл е повдигач!
                        много си прав точно от повдигачите е- малко по точно от пружиняците - якой път спичат и при удар на вала над 3.5 к об. се оправят - поне при мене беше така (най често го прави зимно време )
                        Last edited by Sergey_gigov; d.m.y г., 16:04.
                        alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

благодаря на всички.. кочината вече е в движение благодарение на колегата Xtrime7 Резултат от ремонта-гарнитури на главите,шлайф,гумички на клапаните,масло,филтър,капачка на разширителното казанче. Надявам се вече само газ да раздавам
                          146 1.6 Boxer

Comment

Колега simo_sh,позволи ми да ползвам темата и да задам моя въпрос в нея(който е сходен) само че моята кочинка прави обратното.Като е студена си работи и на бензин и на газ идеално,но като загрее на бенз. добре но на газ започва хълцане и пукане през ауспуха(като на празен ход все едно работи на 3 или по-малко цилиндри).Та кажете на къде да се насоча да търся проблема?
                            Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

към газаджия колега, ама първо пробвай да си смениш свещите.
                              точка

Comment

Working...
                              X